Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί καλεί τους ευρωπαίους ηγέτες να κινηθούν πιο γρήγορα, ώστε να επιλυθεί η κρίση χρέους και επικρίνει τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Le Grand Jury, ο Μοσκοβισί είπε ότι «τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους» και ότι «το κλίμα αλλάζει, αλλά αυτό δεν αρκεί».

Αν και εδώ και μερικές εβδομάδες έχει μειωθεί η πίεση των αγορών, «η Ευρώπη δεν έχει χρόνο για χάσιμο», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός.

Ο Μοσκοβισί επανέλαβε ότι υποστηρίζει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προβλέπει να παραχωρηθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) η ευθύνη για την επίβλεψη 6.000 τραπεζών της ευρωζώνης.

Ο Γάλλος υπουργός δεν δίστασε να επικρίνει και τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, τα οποία δεν παρουσιάζουν την κατάσταση στην Ελλάδα «όπως ακριβώς είναι».

«Αυτά που μεταδίδουν», είπε ο Μοσκοβισί, «δεν αντιστοιχούν με αυτό που είδα στην Ελλάδα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου», ενώ υπογράμμισε ότι οι διεθνείς συνομιλητές της χώρας τον διαβεβαίωσαν ότι «τα πράγματα προχωρούν».