Η κατάσταση στις κρατικές επιχειρήσεις στη Ρουμανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης της αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που επισκέπτεται το Βουκουρέστι, με εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικοί του ΔΝΤ και της ρουμανικής πλευράς εξέτασαν την οικονομική κατάσταση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στα τέλη του α’ εξαμήνου του τρέχοντος έτους, αλλά και σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο αλλά και το β’ εξάμηνο του 2011.

Διεξήχθησαν, επίσης, τεχνικού περιεχομένου συζητήσεις για τη βελτίωση του πλαισίου επιτήρησης και των υποχρεώσεων των κρατικών επιχειρήσεων.

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν επίσης ζητήματα που άπτονται των σχεδίων ανασυγκρότησης των παραπάνω επιχειρήσεων, σύμφωνα με πηγές των συμμετεχόντων στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ.

Σήμερα, οι ρουμανικές αρχές θα συζητήσουν με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ θέματα που σχετίζονται με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου της Ρουμανίας.