Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα θα έχει σε λίγη ώρα ο αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τσαρλς Κόλινς.

Ο Κόλινς, στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ είναι παλαιός συμφοιτητής του υπουργού Οικονομικών και συνδέονται φιλικά από τα ακαδημαϊκά τους χρόνια στην Οξφόρδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει τον Αμερικανό αξιωματούχο για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, και τις βασικές προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική οικονομία, ενώ θα του μεταφέρει και το πώς η Ελλάδα αντιλαμβάνεται το σημερινό περιβάλλον στην ζώνη του ευρώ και το τι πρέπει να γίνει για να εξέλθει η Ευρωζώνη από την κρίση.

Ο Κόλινς αναμένεται να μεταφέρει στον έλληνα υπουργό τις ανησυχίες της αμερικανικής κυβέρνησης για την όξυνση της κρίσης χρέους στη ζώνη του ευρώ και να παραθέσει τις θέσεις των ΗΠΑ για τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν, ώστε σταδιακά να αντιμετωπισθεί η οικονομική αναταραχή.