Ξεκίνησε πριν λίγο η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα με το προεδρείο της ΟΤΟΕ στο υπουργείο Οικονομικών.

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας προσέρχεται με συγκεκριμένες θέσεις στη συνάντηση. Συγκεκριμένα αναμένεται να ζητήσει η διαδικασία ανακεφαλοποίησης να περιλαμβάνει όλες τις εμπορικές και συνεταιριστικές τράπεζες, αποκλείοντας αδιαφανείς και προσχεδιασμένες διαδικασίες και μεθοδεύσεις για επιλεκτικές εκκαθαρίσεις τραπεζών.

Για τις κρατικές τράπεζες Αγροτική και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα ζητήσει την ανακεφαλαιοποίησή τους, προκειμένου να προχωρήσει η δημοσίευση των αποτελεσμάτων τους και να διασφαλιστεί η λειτουργία τους. Ειδικότερα για την Αγροτική, η ΟΤΟΕ θα εμφανισθεί κάθετα και απερίφραστα υπέρ της άμεσης ανακεφαλαιοποίησής της ολόκληρης δηλαδή χωρίς διαχωρισμούς και ταυτόχρονα θα ταχθεί υπέρ της χρησιμοποίησής της για τη δημιουργία ισχυρού κρατικού πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.

Τέλος, η ΟΤΟΕ θα ζητήσει ρήτρα προστασίας της απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού των τραπεζών και να υπάρξει θεσμικό πλαίσιο για την τήρηση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού και την αποφυγή καταχρηστικών πρακτικών σε βάρος των πολιτών και της ελληνικής οικονομίας.