«Το κλειδί για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα είναι το να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις», εκφράζει για μία ακόμη φορά την αδιαλλαξία της Γερμανίας ως προς το Μνημόνιο ο κεντρικός τραπεζίτης Γ. Βάιντμαν. «Εάν η τρόικα αποφασίσει ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί, επαφίεται στην Ελλάδα να το φέρει ξανά «σε τροχιά», τονίζει ο επικεφαλής της Bundesbank.

Το αποτέλεσμα των εκλογών προκάλεσε ανακούφιση, αλλά η ζωή συνεχίζεται και η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει τα επόμενα βήματα, υποστηρίζει και από την πλευρά του ο Μ. Κέμερ, γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Γερμανικών Τραπεζών.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ως μια ενδιάμεση νίκη στο δρόμο προς την ανάκαμψη της οικονομίας της θεωρεί ο Κέμερ το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι μια σταθερή και βιώσιμη κυβέρνηση θα καταβάλει σοβαρές προσπάθειες υλοποίησης του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Γερμανικών Τραπεζών εκτιμά ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες παραχωρήσεις στο αίτημα επαναδιαπραγμάτευσης, όχι όμως ουσιώδεις. «Ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει στοιχεία κάποιας ευελιξίας, όπως χρονική επιμήκυνση, αλλά όχι βασικά σημεία του δημοσιονομικού συμφώνου», υποστηρίζει ο Γερμανός οικονομολόγος.