Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, ο Τ. Αράπογλου προετοιμάζει εδώ και καιρό την επιστροφή του, όχι όμως σε νευραλγικό πόστο σε κάποια από τις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες αλλά μέσω της δημιουργίας επενδυτικής εταιρείας.

Ειδικότερα, έτοιμος να δρομολογήσει την επιστροφή στο πιστωτικό σύστημα, έπειτα από αρκετούς μήνες ξεκούρασης και αποχής από τα τραπεζικά δρώμενα, είναι σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Τ. Αράπογλου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, ο κ. Αράπογλου αξιοποιεί το πλήθος των γνωριμιών του τόσο στον επιχειρηματικό όσο και στον τραπεζικό κόσμο προκειμένου να συγκεντρώσει ικανοποιητικό μέγεθος κεφαλαίων αλλά και να καταρτίσει την διευθυντική ομάδα και τους διαχειριστές του υπό σύσταση Fund, το οποίο θα καλύπτει όλο το φάσμα των επενδύσεων.

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η σημερινή παραίτηση του κ. Μ. Γιαννόπουλου από την θέση του Γενικού Διευθυντή της Alpha Bank. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Γιανόπουλος έχει συμφωνήσει να συνεργαστεί με τον κ. Αράπογλου στην υπό σύσταση επενδυτική εταιρεία γεγονός που τον οδήγησε στην παραίτηση, έπειτα από αρκετά μάλιστα χρόνια, από την θέση του Οικονομικού Διευθυντή του Ομίλου της Alpha Bank.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank προκειμένου να εγκρίνει τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου που θα δημοσιευτούν αύριο, ενώ την ημερήσια διάταξη θα απασχολήσει και το θέμα της παραίτησης του κ. Γιανόπουλου.

Την ίδια στιγμή πρωινές πληροφορίες που θέλουν την διοίκηση της Alpha Bank να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με αυτή της Eurobank για την αναζήτηση φόρμουλας συνεργασίας, διαψεύδονται και από τις δύο πλευρές.

Πηγή: axiaplus.g