Έως και 50 δισ. ευρώ θα διατεθούν ως ενίσχυση προς τις τράπεζες προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης τους, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal, υποστήριξε ότι «μετά την υλοποίηση αυτών των σχεδίων, οι τράπεζες θα είναι πιο ισχυρές και σε θέση να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία».

Και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με την τρόικα για να υπάρξει οριστική απόφαση για τους όρους της διαδικασίας αυτής. Ενώ υποστήριξε πως «οι συγχωνεύσεις αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μέσο για την επιτάχυνση της ανάκαμψης του κλάδου».

Επανέλαβε ότι ακόμη και μετά τις εκλογές, η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους. Και τόνισε πως πρωθυπουργός στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου θα πρέπει να είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός.

Παράλληλα, στη συνέντευξή του στη WSJ ο υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε τον ενδεχόμενο επανακαθορισμού και αναπροσαρμογής στο μέλλον του ελληνικού προγράμματος, με στόχο την επίτευξη του στόχου για επιστροφή της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης.