Την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία θα καταγράψει ύφεση 6,5% το 2012 διατυπώνουν οι αναλυτές της Citigroup σε έκθεση με τίτλο «Ηellenic Big Picture» (Η μεγάλη εικόνα της Ελλάδος) που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών οι αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν πως τα κύρια στοιχεία του σχεδίου θα περιλαμβάνουν το haircut 75% του PSI, τα stress tests της BlackRock, και μέχρι 48 δισ. ευρώ κεφαλαιακής ενίσχυσης από το EFSF και την ελληνική κυβέρνηση με κοινές μετοχές με περιορισμένα δικαιώματα ψήφου.

«Κάποιες τράπεζες μπορεί να αποδειχθούν μη βιώσιμες και θα χρειαστεί να κρατικοποιηθούν», σημειώνεται στην έκθεση.

Για την τραπεζική πίστη η τράπεζα αναφέρει πως δάνεια και καταθέσεις συνεχίζουν να μειώνονται, με τις καταθέσεις να υποχωρούν κατά 10 δισ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου και τα δάνεια να καταγράφουν πτώση 4 δισ. ευρώ.

Για τις εκλογές οι αναλυτές της Citigroup σημειώνουν πως φέρνουν τη Ελλάδα στο επίκεντρο των αγορών καθώς αποτελούν ένδειξη για τη σταθερότητα στην ευρωζώνη.

Για το ενδεχόμενο να εισέλθουν 9 κόμματα στη Βουλή η Citigroup σημειώνει πως αυτό καταδεικνύει μια ισχνή πιθανότητα η νέα ελληνική κυβέρνηση να πρέπει να στηριχθεί από ένα μη «συμβατικό» (μνημονιακό) κόμμα, κάτι που θα περιορίσει η σταθερότητα του κυβερνητικού συνασπισμού και την ικανότητά του να εφαρμόσει αντιδημοφιλή μέτρα.