Η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει στο ακέραιο το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης προτού λάβει οποιαδήποτε βοήθεια σχετικά με το χρέος, τόνισε μιλώντας στο CNBC ο νέος πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Μιλώντας σε αποκλειστική συνέντευξη στο CNBC, ο Μάριο Σεντένο, ο νέος επικεφαλής του Eurogroup, δήλωσε πως υπάρχουν ακόμη κάποια ενδιάμεσα βήματα προτού ξεκινήσουν οι συνομιλίες για την αναδιάρθρωση χρέους με την Ελλάδα.

Η Ελλάδα αναμένεται να ολοκληρώσει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης τον επόμενο Αύγουστο. Η χώρα έχει λάβει υποσχέσεις για μέτρα προκειμένου να καταστεί το χρέος πιο βιώσιμο μακροπρόθεσμα, αλλά το ζήτημα έχει διχάσει τους πιστωτές.

Ενώ το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι είναι ένα ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί το συντομότερο δυνατό, οι Ευρωπαίοι πιστωτές πιστεύουν ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Η ελληνική κυβέρνηση πίστευε ότι θα πετύχει τη ρύθμιση του χρέους πριν το τέλος του μνημονίου.

Αλλά ο Σεντένο κατέστησε σαφές ότι το πρόγραμμα διάσωσης πρέπει να ολοκληρωθεί.

«Είμαστε σε καλή διάθεση για να το ολοκληρώσουμε μέχρι τα μέσα του 2018, τον Αύγουστο του 2018. Ελπίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές θα συνεχίσουν την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια για να φέρουν εις πέρας όλα τα μέτρα και όλους τους στόχους του προγράμματος» ανέφερε ο Μάριο Σεντένο.