Έντονους προβληματισμούς προκαλούν οι διαδικασίες που ακολουθούνται για την συγχώνευση των εταιριών Σελόντα και Interfish.

Πιο συγκεκριμένα, η προγραμματισμένη έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Σελόντα αναβλήθηκε για τις 9 Μαρτίου, επειδή οι μέτοχοι, παρά το σημαντικό του θέματος, είχαν ελλιπή ενημέρωση για τη συγχώνευση. Σημειώνεται ότι είχαν λάβει μόνο περίληψη της σχετικής έκθεσης της Eurobank EFG.

Από το ολλανδικό fund, το οποίο έχει επενδύσει σημαντικά στον τομέα και τονίζει ότι θα επενδύσει επιπλέον κεφάλαια στις ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες και να δημιουργήσει μια μεγάλη εταιρεία μέσα από συγχωνεύσεις, αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχουν «σκοτεινές τακτικές» στις διαδικασίες που επιλέγει η μία εκ των δύο πλευρών.

Παραπέμπουν μάλιστα σε χρηματιστηριακούς παράγοντες, που εκφράζουν πολλές επιφυλάξεις και για τη σχέση ανταλλαγής των μετοχών στη συγχώνευση. Πιο συγκεκριμένα, εστιάζουν τις αντιρρήσεις τους στην αποτίμηση των δύο εταιριών.

Υπενθυμίζεται ότι η Σελόντα εξαγόρασε την Interfish το 2006 προς 1,5 εκατ. ευρώ, αναλαμβάνοντας το μάνατζμεντ της εταιρείας.