Στην λάθος πολιτική που ακολουθείται από τους Ευρωπαίους ηγέτες, αναφορικά με την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, αναφέρεται εκτενώς σε άρθρό του με τίτλο «Ευρώ: Περισσότερες σύνοδοι, περισσότερα προβλήματα», ο Guardian.
Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για κατάφορη υπονόμευση της δημοκρατίας εντός της Ευρωζώνης, ενώ καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να βάλουν ένα τέλος στην πολιτική της λιτότητας που δεν οδηγεί πουθενά.
«Η Ευρώπη υποπίπτει για μία ακόμη φορά σε δύο μεγάλα λάθη. Το πρώτο είναι ότι επιμένει στη σκληρή δημοσιονομική πολιτική, η οποία βαθαίνει έτι περαιτέρω το υφεσιακό κλίμα.
Ενδεικτικό των αποτελεσμάτων που επιφέρει η πολιτική αυτή είναι το παράδειγμα της Ελλάδας, η οποία διανύει για τέταρτη σερί χρονιά ακόμα μεγαλύτερη ύφεση» επισημαίνει ο Guardian.
«Το δεύτερο και ακόμα μεγαλύτερο λάθος είναι η προσπάθεια επιβολής επιτροπείας στην Ελλάδα, η οποία έγινε επίσημα γνωστή διά στόματος Φίλιπ Ρέσλερ. Αυτό αποτελεί μία πολύ προσβλητική κίνηση για τη χώρα, την οποία χαρακτηριστικά κατακεραύνωσε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος».
«Παρόλα αυτά, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα, όπως και στην Ιταλία, έχει προ πολλού καταλυθεί, με την τοποθέτηση στον πρωθυπουργικό θώκο τεχνοκρατών και τις τακτικές “επισκέψεις” του κλιμακίου της τρόικας, ώστε να επιτηρούν την πορεία των μεταρρυθμίσεων που επιβάλουν.
Αυτή η πολιτική υπονόμευσης της δημοκρατίας στη νότια Ευρώπη θα πρέπει να δώσει σύντομα τη θέση της σε νέες αναπτυξιακές πολιτικές, αν θέλουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να δουν την Ευρώπη να βγαίνει από την κρίση χρέους, με όσο το δυνατόν λιγότερα τραύματα» καταλήγει το άρθρο του Guardian.