Η Άγκελα Μέρκελ τόνισε, στο φόρουμ του Νταβός, ότι έχει χαθεί πολύ εμπιστοσύνη αναφερόμενη στις προβληματικές χώρες της ευρωζώνης.

Για ακόμη μια φορά μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, η γερμανίδα καγκελάριος έβαλε πάγο στα όποια σενάρια για αύξηση της βοήθειας προς τις αδύναμες χώρες, όπως αναφέρει το 24h, ενώ κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν η αύξηση των συγκεκριμένων κονδυλίων θα καθησύχαζε τις αγορές:

«Τώρα λένε ότι η βοήθεια πρέπει να διπλασιαστεί. Αν ήταν διπλάσια, θα σας πιστεύαμε. Κάποιοι λένε ότι θα έπρεπε να είναι τρεις φορές μεγαλύτερη και τότε πραγματικά θα σας πιστεύαμε. Κι εγώ πάντα αναρωτιέμαι για πόσο αυτό είναι αξιόπιστο και πότε θα σταματήσει να είναι. Αυτό, που η Γερμανία δεν θέλει είναι μια κατάσταση, όπου θα υποσχόμαστε κάτι, που δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε στο τέλος, γιατί αν η Γερμανία υποσχεθεί κάτι, που δεν μπορεί να υλοποιήσει, αν οι αγορές της επιτεθούν σκληρά, τότε η ευρωζώνη είναι πραγματικά ευάλωτη», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος.

Η κ. Μέρκελ ανέφερε πως ήδη έχει χαθεί πολύ εμπιστοσύνη, επειδή κάποιος είπε ότι έχουν υποσχεθεί κάτι, που δεν υλοποίησαν. «Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό νόμισμα παγκοσμίως αυτή τη στιγμή».