Τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν οι ενυπόγραφες δεσμεύσεις όλων των πολιτικών αρχηγών για το νέο πρόγραμμα βάσει του οποίου θα δοθεί το νέο δάνειο στη χώρα μας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών από τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι δεσμεύσεις αυτές θα πρέπει να εξασφαλιστούν το ταχύτερο δυνατόν πριν τη Σύνοδο Κορυφής, της επόμενης Δευτέρας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για αποκλίσεις στο πρόγραμμα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν τονίζοντας ότι υπάρχει περιθώριο μέχρι το 2015, για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του κουρέματος ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στο ποσοστό συμμετοχής είπε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι «εθελουσίως όλοι» μέσα στο PSI χαμηλώνοντας τις προσδοκίες για νομοθετική πράξη (ρήτρα συλλογικότητας), που θα διευκολύνει την Ελλάδα λέγοντας ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να κάνει κάτι, που δεν είναι σύνηθες στη διεθνή νομοθεσία ομολόγων.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα οι επαφές και οι συναντήσεις, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.