Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων (PSI) θα έχει αύριο στην Αθήνα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) κ. Τσαρλς Νταλάρα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του IIF θα μεταβεί το βράδυ της ίδιας ημέρας στις Βρυξέλλες προκειμένου την Πέμπτη να μετάσχει στις εργασίες του EuroWorking Group, το οποίο θα εξετάσει τις τελικές πτυχές της συμφωνίας για το PSI.

Η συμφωνία αναμένεται να αποκρυσταλλωθεί το αργότερο μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Μοναδική εκκρεμότητα παραμένει το ύψος των επιτοκίων που θα έχουν τα νέα ομόλογα με την πλευρά των πιστωτών να διεκδικεί την υιοθέτηση ρήτρας ΑΕΠ.

Η Ελλάδα επιδιώκει επιτόκιο χαμηλότερο του 4% έως το 2020, καθώς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Τόσο το IIF όσο και η ελληνική πλευρά επιδιώκουν την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου για απομείωση του ελληνικού χρέους κατά 50% και δεν υιοθετούν εκτιμήσεις και σενάρια που μιλούν για μεγαλύτερη διαγραφή χρέους.

Εγγυητής της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου εμφανίζεται η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία συντονίζει και μέρος της διαδικασίας.