Συμβολική αξία έχει, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα, η επίσκεψη του Εμμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, μια επίσκεψη που πρέπει να αξιοποιηθεί όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Η επίσκεψη Μακρόν έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία, την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε» τόνισε στον ΣΚΑΪ επισημαίνοντας ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο Γάλλος πρόεδρος επέλεξε την Ελλάδα για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό, σημειώνοντας πως «θέλει να δώσει το στίγμα του για τα μεγάλα θέματα της Ευρώπης».

Η Ελλάδα αναφέρει ο υφυπουργός έχει μπει στο κάδρο των διεθνών επενδύσεων, μετά την επίσκεψη του Βούλγαρου Μπόικο Μπορίσοφ, την επικείμενη επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα και την κινεζική «απόβαση» στη ΔΕΘ.

«Οι εισροές σε άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν τριπλασιαστεί το α΄εξάμηνο του 2017» είπε και αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον και στον τουρισμό, με εξαγορές και κατασκευές ξενοδοχειακών μονάδων.

«Μακάρι με τη ΝΔ να τσακωνόμαστε για θέματα επενδύσεων και οικονομίας» είπε αναφερόμενος στην κριτική της ΝΔ. «Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, προχωράμε γρήγορα… Οι δείκτες της πραγματικής οικονομίας βελτιώνονται» συμπλήρωσε. Ανέφερε τέλος ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει, έως το τέλος του 2017 θα έχει εκδοθεί η άδεια για Καζίνο και αρχές του 2018 «θα μπουν μπουλντόζες».

Πρόσθεσε πως είναι σημαντικό επίσης πως ο Μακρόν τάσσεται με σαφήνεια εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και πως αναγνωρίζει ότι υπάρχουν θετικά βήματα στη χώρα. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις διαπιστώσεις με ψυχραιμία και μέτρο. Φαίνεται ότι υπάρχει συναντίληψη με το Παρίσι για τα μεγάλα θέμα της Ευρώπης» είπε.