Πλήρη άγνοια για τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, δηλώνουν 6 στους 10 πολίτες ενώ ο ίδιος αριθμός εκφράζει φόβο πως το 2012 θα χάσει τη δουλειά του, σύμφωνα με το «Οικονομικό Βαρόμετρο» του ΕΒΕΑ.

Σε ποσοστό 53%, δηλαδή σχεδόν ένας στους δύο πολίτες, οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου θα οδηγήσει την χώρα σε βαθύτερη ύφεση ενώ μόλις το 18% υποστηρίζει ότι θα οδηγήσει στην ανάκαμψη.

Το ανασφαλές οικονομικό περιβάλλον αποτυπώνεται στο φόβο των πολιτών για την απώλεια της εργασίας τους ενώ ο παράγοντας αυτός αποτελεί και μία από τις βασικότερες αιτίες οι οποίες έχουν συρρικνώσει την αγορά και δεν οδηγούν στην ανάκαμψη, επηρεάζοντας την ψυχολογία του κοινωνικού συνόλου και περιορίζοντας την κατανάλωση.

«Η κοινωνία πλέον έχει βιώσει τις αρνητικές συνέπειες της εφαρμογής των σκληρών μέτρων λιτότητας που εφαρμόζονται τους τελευταίους μήνες και είναι πολύ επιφυλακτική για το μέλλον της. Οι φόβοι για μεγαλύτερη ύφεση, αλλά και απώλεια θέσεων εργασίας, κυριαρχούν. Η αρνητική ψυχολογία έχει επισκιάσει κάθε αισιόδοξη προοπτική. Είναι πλέον άμεση η ανάγκη για νέα κυβέρνηση και νέες πολιτικές που θα δώσουν ελπίδα για έξοδο από την κρίση», δήλωσε παρουσιάζοντας την έρευνα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Δείτε το πλήρες κείμενο της έρευνας εδώ.