Επιχειρηματικό κάλεσμα σε Άραβες να επενδύσουν μεταξύ άλλων στον τομέα της ενέργειας, και ειδικότερα στη ΔΕΠΑ, το ΔΕΣΦΑ και τα ΕΛΠΕ που οδεύουν προς αποκρατικοποίηση, απηύθυνε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής με θέμα «Ελλάδα, Μεσόγειος και Αραβικός κόσμος».

«Αυτή τη στιγμή οι εξελίξεις κυοφορούνται όμως πολύ σύντομα θα αποκτήσουν γρήγορο ρυθμό, σε σχέση με τη ΔΕΠΑ, το ΔΕΣΦΑ και τα ΕΛΠΕ, όπου το Δημόσιο εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο σε συνεργασία με το στρατηγικό επενδυτή που ασκεί τη διοίκηση», σημείωσε ο υπουργός.

Ενώ τόνισε: «Πιστεύω πως είναι ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα, το οποίο τώρα ενεργοποιείται, ανοίγονται σημαντικές δυνατότητες που είμαι βέβαιος ότι θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον του αραβικού κόσμου».

Τέλος σημείωσε ότι «γεννιούνται« ευκαιρίες και στον τραπεζικό κλάδο, διευκρινίζοντας ότι θα διαψευστούν όσοι έχουν στο μυαλό τους ένα ανόητο σχέδιο κρατικοποίησης των τραπεζών.

«Αυτό που θα δουν είναι ένα σχέδιο ανασύνταξης του τραπεζικού μας συστήματος, ώστε να μπορέσει με όρους ιδιωτικού τομέα να παίξει το ρόλο που του αναλογεί» είπε με νόημα.