Αρκετά συγκινημένος εμφανίστηκε ο Ζαν Κλωντ Τρισέ σήμερα, καθώς συμμετείχε για τελευταία φορά, σε συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Γάλλος οικονομολόγος θα παραδώσει τη σκυτάλη στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι στα τέλη Οκτωβρίου, σε μια πολύ δύσκολή συγκυρία για την ευρωζώνη, όπου η κρίση χρέους απειλή την ίδια της την ύπαρξη, σημειώνει το Reuters.

«Είμαι αρκετά συγκινημένος» δήλωσε ο Τρισέ στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των Eurogroup και Ecofin, στην Πολωνία. «Έκανα το χρέος μου και παρακολούθησα όλες αυτές τις άτυπες και επίσημες συναντήσεις για 24 χρόνια ως διοικητής του διοικητής γαλλικών οργανισμών, ως διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας και μετά ως επικεφαλής της ΕΚΤ. Πολλά συνέβησαν σε όλα αυτά τα χρόνια».

Ερωτηθείς αν παρ’ όλα αυτά θα συμμετέχει εκ νέου σε κάποιες από τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε ο Τρισέ δήλωσε κατηγορηματικά όχι.«Αυτοί θα πρέπει να κάνουν πλέον τη δουλειά», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: 24h