Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου σχεδιάζονται ενημερωτικές συνεδρίες μεταξύ των αρχών των 60 χωρών, στις οποίες απεστάλη η επιστολή Βενιζέλου για τη συμμετοχή στο rollover του ελληνικού χρέους και των τραπεζών που επιθυμούν να πάρουν μέρος.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών με την οποία προαναγγέλλεται η παράταση της προθεσμίας που έληγε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Τονίζεται ακόμα ότι η Ελλάδα έχει δημιουργήσει ένα διαδικτυακό τόπο για να επιτρέψει στους πιστωτές να υποβάλουν ερωτήσεις σχετικά με την προτεινόμενη συναλλαγή και για να είναι στη διάθεση όλων των πιστωτών κάθε ερώτηση και απάντηση που έχει τεθεί.

Αν και δεν έχει ακόμη υποβληθεί καμία επίσημη προσφορά και η ανταπόκριση στην διερευνητική επιστολή έχει ξεκάθαρα μη δεσμευτικό χαρακτήρα, το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ενθαρρυντική την ευρύτατη έκφραση ενδιαφέροντος σε ό,τι αφορά την προτεινόμενη συναλλαγή.

Χαρακτηρίζει μάλιστα κρίσιμης σημασίας τη συναλλαγή για την στήριξη του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας και την προσπάθεια ανακούφισης της χώρας από το βάρος του δημοσίου χρέους της.

«Με τη συνεχή αρωγή των θεσμικών εταίρων, η Ελληνική Δημοκρατία προσβλέπει στην επίσημη προσφορά προς τους πιστωτές της του ιδιωτικού τομέα εντός του Οκτωβρίου και έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως η συναλλαγή θα είναι επιτυχής».