Τη θέση του γαλλογερμανικού άξονα ότι πρώτα πρέπει να εφαρμοστούν τα δημοσιονομικά προγράμματα, στα οποία έχουν δεσμευθεί οι χώρες – μέλη, ώστε να μειωθούν τα ελλείμματα, και στη συνέχεια «να συζητήσουμε για την έκδοση χρέους σε επίπεδο Ευρωζώνης», επανέλαβε ο Γάλλος υπουργός οικονομικών, που βρίσκεται στο Πεκίνο, για να συζητήσει για την ατζέντα της επόμενης συνάντησης των G20. O Φρανσουά Μπαρουάν δήλωσε ότι «η Γαλλία και η Γερμανία εργάζονται από κοινού προκειμένου να στηρίξουν το ευρώ σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία» και επανέλαβε ότι το ευρωομόλογο δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανεργία στη χώρα του, είπε ότι η Γαλλία είναι σε θέση να ενισχύσει την απασχόληση, καθώς η βιομηχανική εμπιστοσύνη της χώρας έχει αρχίσει να ανακάμπτει.

Η Κίνα, που έχει επενδύσει πολλά σε ευρώ, επιθυμεί να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, που βρίσκεται επίσης στο Πεκίνο, διαβεβαίωσε χθες τον πρωθυπουργό της Κίνας, ότι η Ευρωζώνη αποτελεί ασφαλή επιλογή για τις κινεζικές επενδύσεις.