Πεπεισμένη ότι το σχέδιο διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα θα επιτύχει δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Η κα Λαγκάρντ τόνισε ότι αυτό ίσως χρειαστεί να πάρει αρκετό καιρό, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Financial Times.

Η Κριστίν Λαγκάρντ υποστήριξε πώς το πρώτο πακέτο διάσωσης απέτυχε, λόγω της «μεταρρυθμιστικής κόπωσης» που έδειξε η Ελλάδα και απέρριψε την κριτική που δέχεται το Ταμείο.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ότι το Ταμείο θα συμμετάσχει στην δεύτερη προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας χωρίς, όμως, να αποκαλύψει το ύψος της χρηματοδότησης. Τόνισε, επίσης, ότι από τη θέση που βρίσκεται ακολουθεί τους κανόνες του Ταμείου και δεν δρα ως Ευρωπαία πολιτικός. «Δεν θα πρέπει να είμαι πιο σκληρή από όσο ορίζουν οι κανόνες και η πολιτική», είπε. «Δεν πρέπει να μεροληπτώ προς κάποια κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Ακόμη, η επικεφαλής του ΔΝΤ κάλεσε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εμφανίζονται με μία ενιαία φωνή, προκειμένου να αποφεύγονται τα διφορούμενα μηνύματα προς τις αγορές.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες τηρούν τις δεσμεύσεις τους, όμως αυτό παίρνει καιρό κάτι που χρειάζεται στη δημοκρατία, μια πραγματικότητα που δεν αρέσει πάντα στις αγορές», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στη Financial Times. «Οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να ακολουθήσουν πιστά το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας», πρόσθεσε.