Την ικανοποίησή του για τις πρωτοβουλίες υπουργού Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, για την επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ εκφράζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, με σημερινές δηλώσεις του.

«Είναι απολύτως θετικές για την προσπάθεια αναθέρμανσης της οικονομίας, οι τοποθετήσεις του κ. Χρυσοχοΐδη, για την απελευθέρωση άμεσα πόρων του ΕΣΠΑ, που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε έργα τα οποία βρίσκονται στα χαρτιά. Η παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, είναι αναγκαία όχι μόνο για τις αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα που αφορούν έργα περίπου 6 δις. ευρώ, αλλά και για την ενεργοποίηση σχεδίων εκσυγχρονισμού της μεταποίησης της Αττικής», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μαθιός.

Ο ΣΒΑΠ ζητά επίσης, συμπληρωματικά να αναληφθούν δύο πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν στους επιχειρηματίες της μεταποίησης της Αττικής να κινήσουν επενδυτικά σχέδια εκσυγχρονισμού και καινοτομίας: να ρυθμισθεί η ένταξη και των μεταποιητικών επιχειρήσεων της Αττικής στο νέο νόμο περί αδειοδοτήσεων, από τον οποίο αυτή τη στιγμή εξαιρούνται και να συγκροτηθεί η επενδυτική τράπεζα με κρατική πρωτοβουλία, όπως έχει ήδη εξαγγείλει ο κ. Χρυσοχοΐδης.