Εκτενή αναφορά στην επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα κάνουν τα διεθνή ΜΜΕ. Τα περισσότερα σχόλια αναφέρονται στην επιβράβευση της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών προς την ελληνική κυβέρνηση για την πρόοδο που έχει σημειώσει, καθώς και στην παρότρυνση της για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Η Κλίντον επαινεί τα ζωτικής σημασίας μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα», σχολιάζει το CNN. Το αμερικάνικο δίκτυο στέκεται στην δήλωση της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών που τόνισε ότι «βρίσκομαι στο πλευρό του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης».

«Στην Αθήνα η Κλίντον επαινεί την αντιμετώπιση του χρέους της», είναι ο τίτλος της αμερικάνικης εφημερίδας New York Times. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η κα. Κλίντον μίλησε με θερμά λόγια για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού. «Έδειξε την εμπιστοσύνη των Η.Π.Α προς την Ελλάδα στις προσπάθειες που κάνει να βγει από την κρίση χρέους που έχει κλονίσει την ευρωζώνη και έχει ταρακουνήσει την παγκόσμια οικονομία», αναφέρει η εφημερίδα.

«Η Χίλαρι Κλίντον καλεί τους Έλληνες να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις», είναι ο τίτλος του πρακτορείου Bloomberg. Η αμερικανίδα υπουργός παροτρύνει την κυβέρνηση να συνεχίσει τις προσπάθειες για να λυθεί η κρίση χρέους της χώρας, συμπληρώνει το δημοσίευμα.