Ο πληθωρισμός της Κίνας μειώθηκε περισσότερο του αναμενόμενου τον Σεπτέμβριο, ενώ οι τιμές των παραγωγών συνέχισαν να υποχωρούν για 43ο συνεχόμενο μήνα, εντείνοντας τις ανησυχίες για τις αποπληθωριστικές πιέσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 1,6% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2014 από 2% που ήταν τον Αύγουστο, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Κίνας. Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για μείωση του πληθωρισμού στο 1,8%.
Μία επιπλέον ένδειξη της υποτονικής ζήτησης είναι ότι ο πληθωρισμός, χωρίς τα τρόφιμα, ήταν ακόμη χαμηλότερος και διαμορφώθηκε στο 1% τον Σεπτέμβριο. Η μείωση του πληθωρισμού οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η βάση σύγκρισης του προηγούμενου έτος ήταν υψηλή, δήλωσε στέλεχος της κινεζικής στατιστικής υπηρεσίας στην ανακοίνωση που συνόδευε τα στοιχεία.
Οι βιομηχανίες συνέχισαν να μειώνουν τις τιμές που πωλούν τα προϊόντα τους, υπό την πίεση που υφίστανται από τη σταθερά αδύναμη ζήτηση και την πλεονάζουσα παραγωγική δυναμικότητά τους. Ο δείκτης τιμών παραγωγού μειώθηκε 5,9% σε σύγκριση με ένα έτος πριν, όσο και τον Αύγουστο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από την κορύφωση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2009. «Με δεδομένη την υποτονική ζήτηση, συνεχίζουμε να αναμένουμε μία συγκρατημένη δημοσιονομική στήριξη από την κεντρική κυβέρνηση και συνέχιση της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής», δήλωσαν οικονομολόγοι της χρηματοπιστωτικής εταιρείας Nomura.