Η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι το αντικείμενο συζήτησης στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Θα προηγηθεί συνάντηση των ανώτατων οικονομικών αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να «συντονίσουν τις θέσεις τους».

Τη συνάντηση ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι και θα συμμετάσχουν  ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκερ και ο επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ευρωπαϊκές τράπεζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα απευθύνουν τελεσίγραφο προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και προς την ΕΚΤ και ζητούν από το Eurogroup να άρει τις «κόκκινες» γραμμές στο θέμα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και ειδικά τον όρο εκείνο που προβλέπει ότι η όποια λύση δεν πρέπει να θεωρηθεί από τους οίκους αξιολόγησης ως «επιλεκτική χρεοκοπία».

Επίσης, ζητούν από την ΕΚΤ να ξεκαθαρίσει εάν σε αυτή την περίπτωση θα δέχεται ως ενέχυρο για παροχή ρευστότητας στις τράπεζες τα ελληνικά ομόλογα.