Η Κάτω Βουλή της Γερμανίας αναμένεται να ψηφίσει το δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα το Σεπτέμβριο, δήλωσε σήμερα μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της συντηρητικής παράταξης, μεταδίδει το Reuters.

Ο βουλευτής ανέφερε ότι η γερμανική βουλή δεν πρόκειται να συζητήσει για το νέο πακέτο, την ώρα που άλλες χώρες της ευρωζώνης επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες για την συνεισφορά τους σε αυτό.

«Την παρούσα στιγμή, δεν υπάρχει ανάγκη να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για αυτό στο κοινοβούλιο», δήλωσε η Gerda Hasselfeldt, η οποία ηγείται της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης.

Αλλά και σύμφωνα με πηγές από το κόμμα της Μέρκελ, δεν αναμένεται να συζητηθεί το σχέδιο αυτό το καλοκαίρι, καθώς οι γερμανικές τράπεζες και το υπουργείο οικονομικών επεξεργάζονται ακόμα τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο σχέδιο.

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι παρά την ύπαρξη ορισμένων επικριτικών φωνών, ο κυβερνητικός συνασπισμός θα υπερψηφίσει το «πακέτο» στήριξης προς την Ελλάδα.