«Η Ελλάδα θα διαπράξει αυτοκτονία εάν το κοινοβούλιο αποτύχει να στηρίξει τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουν σκοπό την αποτροπή μίας καταστροφικής χρεοκοπίας, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Financial Times.

Η δραματική προειδοποίηση του κεντρικού τραπεζίτη είναι ενδεικτική για το πόσο κρίσιμη και οριακή είναι η σημερινή ψηφοφορία από τη Βουλή των Ελλήνων, σχολιάζει η εφημερίδα. Η αποδοχή ή η απόρριψη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής «κινείται στην κόψη του ξυραφιού».

Ο κύριος Προβόπουλος άφησε σαφέστατες αιχμές ενάντια στα πολιτικά κόμματα και στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης από την κυβέρνηση, καθώς προσπάθησε να υποβαθμίσει τον κίνδυνο και δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση. «Ποτέ πραγματικά δεν είχαμε διάλογο σε αυτή τη χώρα για το τι έφταιξε. Στην Πορτογαλία η νέα κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα ακολουθήσουν δύο δύσκολα χρόνια. Εδώ δεν ακούσαμε τέτοιες συζητήσεις. Αν οι βουλευτές ψηφίσουν κατά του πακέτου, θα είναι έγκλημα. Η χώρα θα ψηφίσει την αυτοκτονία της», δήλωσε ο Γιώργος Προβόπουλος στους Financial Times με δραματικό τρόπο.