Έντονες πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, εν μέσω επιδείνωσης του κλίματος στις διεθνείς αγορές. Η αγορά υποχώρησε κάτω από τις 1.250 μονάδες, πτώση που πραγματοποιήθηκε με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.

Στο επίκεντρο της προσοχής η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ που αρχίζει απόψε στις Βρυξέλλες, με βασικό θέμα την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος και την αποτροπή ντόμινο που θα παρέσυρε τις δημοσιονομικά ασθενέστερες χώρες.

Η αβεβαιότητα συντηρείται και ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών στην ελληνική Βουλή για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων.

Η διάσταση απόψεων με την τρόικα, όσον αφορά συμπληρωματικά μέτρα και επιπλέον δεσμεύσεις, θολώνουν περαιτέρω το τοπίο, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες, καθώς η έγκριση του Μεσοπρόθεσμου αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της 5ης δόσης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η συναλλακτική άπνοια στο ΧΑ και η μεγάλη υποχώρηση των βασικών δεικτών φαίνονται φυσιολογικό επακόλουθο. Πάντως το κυρίαρχο στοιχείο στην αγορά είναι η επιφυλακτικότητα και όχι η απαισιοδοξία.
O Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.241,82 μονάδες σημειώνοντας πτώση – 2,33%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 57,282 εκατ. ευρώ.