Ενισχυμένο βγαίνει το ευρώ ύστερα από την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση από το Κοινοβούλιο. Η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου διαμορφώθηκε στα 1,44 δολάρια προς ένα ευρώ.

Παράλληλα μειώθηκε και η απόδοση των διετών ελληνικών ομολόγων, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Παρατηρείται μείωση κατά 97 μονάδες βάσης που διαμορφώθηκε στο 27,64%.

Οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σημειώνουν μικρή υποχώρηση. Οι επενδυτές περιμένουν τη συνέντευξη τύπου του Μπεν Μπερνάνκι, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των Η.Π.Α (FED), ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων για την ανάπτυξη της αμερικάνικης οικονομίας.

Η αποφυγή της ελληνικής χρεοκοπίας είναι ικανή να προσφέρει νέα εμπιστοσύνη στο ευρώ, αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Ωστόσο, ο επικεφαλής του Pimco, του μεγαλύτερου επενδυτικού ταμείου σε ομόλογα παγκοσμίως, Μοχάμεντ Ελ Εριάν τονίζει ότι η Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα έρθουν αντιμέτωπες με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. «Για τα επόμενα τρία χρόνια, θα δούμε διαφορετικές οικονομίες να αντιμετωπίζουν διαφορετικά προβλήματα. Για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, ιδιαίτερα για την Ελλάδα, αυτό θα γίνει με τη χρεοκοπία», δήλωσε ο κ. Ελ Εριάν προσθέτοντας ότι η ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας «είναι απίθανο, αλλά όχι αδύνατο, να προκαλέσει μία νέα παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση».