Υποχωρεί σήμερα η ισοτιμία του ευρώ και οι διεθνείς χρηματιστηριακοί δείκτες ενώ η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων κινείται ανοδικά, στον απόηχο της απόφασης να εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα, ύψους 12 δισ. ευρώ, μετά τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από το Κοινοβούλιό της

 Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε το πρωί κατά 16 μονάδες βάσης στο 17,10%, ενώ η απόδοση των διετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησε κατά 67 μονάδες βάσης, αλλά κινείτο στο πολύ υψηλό επίπεδο του 28,12%. Μικρή άνοδο κατά 4 μονάδες βάσης στο 5,61% σημείωσε και η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων.

Στον αντίποδα, οι επενδυτές ενίσχυσαν τη ζήτηση για τα ομόλογα της Γερμανίας, η απόδοση των 10ετών τίτλων της οποίας μειώθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,93%, ενώ σε αντίστοιχα χαμηλά επίπεδα (2,91%) μειώθηκε και η απόδοση των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου.

Η ισοτιμία του ευρώ μειώθηκε έως και 0,8% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο των 1,42 δολαρίων αλλά στη συνέχεια ξεπέρασε το επίπεδο αυτό και περιόρισε τις απώλειες στο 0,5%.

Ο παγκόσμιος δείκτης τιμών των μετοχών MSCI παρουσίαζε το πρωί μείωση κατά 0,6%, καθώς τόσο τα ασιατικά όσο και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επηρεάσθηκαν αρνητικά από την αβεβαιότητα που υπάρχει γύρω από τη συνέχιση της χρηματοδότησης στην Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Στα χρηματιστήρια του Παρισιού και της Φρανκφούρτης οι απώλειες υπερέβαιναν το 1%.