Η συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο την Κυριακή οδήγησε στην απόφαση για έγκριση ενός νέου πακέτου διάσωσης ύψους 110 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι παραμένουν «διχασμένοι πάνω στα ακριβή στοιχεία που θα έχει το νέο τεράστιο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα το οποίο θα ενισχύσει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια», αναφέρει η Wall Street Journal.
Εν τω μεταξύ, υπουργοί Οικονομικών και Κεντρικοί Τραπεζίτες των επτά πιο αναπτυγμένων οικονομιών του κόσμου πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη την Κυριακή για να συζητήσουν την κρίση. Η Νάταλι Γουάιεθ, εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, επιβεβαίωσε την τηλεδιάσκεψη των G7, αλλά αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, αναφέρει η αμερικάνικη εφημερίδα. «Οι ΗΠΑ παροτρύνουν για μία άμεση λύση της ελληνικής κρίσης», δήλωσε στην εφημερίδα αξιωματούχος της ευρωζώνης.
Στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι η χώρα του διαπραγματεύεται ένα νέο πακέτο, σχεδόν του ίδιου μεγέθους με το προηγούμενο και παρότρυνε το Κοινοβούλιο να τον στηρίξει δίνοντας του ψήφο εμπιστοσύνης. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός, με τον αέρα της ανανέωσης κατόπιν του ανασχηματισμού, θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για συνομιλίες με τους ηγέτες της Ε.Ε.», σχολιάζει η Wall Street Journal.
Η διαχείριση της κρίσης της Ελλάδας κάνει τους ψηφοφόρους των ισχυρών κρατών να παρακολουθούν με θυμό τις εξελίξεις, καθώς το κόστος της διάσωσης αυξάνεται. Από την άλλη, οι Έλληνες επαναστατούν ενάντια στην ανικανότητα των ηγετών τους να πιέσουν για λιγότερες περικοπές, σημειώνει η εφημερίδα.