Διευρυμένη βοήθεια προς την Ελλάδα η οποία θα είναι ύψους 100 δισ. ευρώ και θα έχει διάρκεια 3 χρόνια, προβλέπει το Dow Jones Newswires. Επικαλούμενο μάλιστα πληροφορίες ευρωπαίων αξιωματούχων, το νέο σχέδιο διάσωσης θα εμπεριέχει και συμμετοχή ιδιωτών.

Η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να συγκεντρώσει ένα ποσό περίπου 30 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις, προκειμένου να συνεισφέρει στις ανάγκες της χώρας.

Το νέο σχέδιο διάσωσης αναμένεται να εγκριθεί στη σύνοδο κορυφής στις 20 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθούν διεξοδικά οι λεπτομέρειες. «Το νέο δάνειο αρχίζει να παίρνει μορφή. Θα μπορούσε να φτάσει τα 100 δισ. ευρώ ενώ δεν θα πρέπει να είναι μικρότερο των 80 δις ευρώ», δήλωσε αξιωματούχος στο Dow Jones Newswires.

«Σύμφωνα με το σχέδιο, περίπου 40 δισ. ευρώ θα προέλθουν από νέο δάνειο της Ε.Ε και του ΔΝΤ, 30 δισ. ευρώ θα προέλθουν από αποκρατικοποιήσεις, ενώ 30 δισ. ευρώ από την παράταση της λήξης ελληνικών ομολόγων», είπε.

Επίσης, οι ηγέτες της ευρωζώνης βρίσκονται σε συζητήσεις με ευρωπαϊκές τράπεζες που είναι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων προσπαθώντας να βρουν συμβιβαστική λύση, αναφέρει το πρακτορείο.