Επανεξέταση όλων των κοινωνικών επιδομάτων και θέσπιση κριτηρίων για την χορήγησή τους στο εξής, ζητάει η Κομισιόν, όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Αντόρ Λάζλο.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές και στα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα-βόμβα, που είναι η ανεργία.

Ο κ. Λάζλο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των επενδύσεων, υποστηρίζοντας ότι κλειδί είναι η αξιοπιστία των παρεμβάσεων της κυβέρνησης.

Επεσήμανε ότι χρειάζεται πλαφόν για τα κοινωνικά επιδόματα, ώστε να δίνονται σε όσους τα χρειάζονται πραγματικά, ένώ τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για πλήρη αναθεώρηση όλων των κριτηρίων, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η Ελλάδα έφθασε σε αυτή τη θέση με ευθύνη όλων.

Σημείωσε επίσης ότι η ανεργία στη χώρα μας αυξάνεται λόγω των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η προσέλκυση επενδυτών, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, για να μην ανέβει κι άλλο η ανεργία.