«Η σύλληψη του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν δεν θα επηρεάσει τις συζητήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το πακέτο διάσωσης στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξη του στο γερμανικό κανάλι ARD ο Σόιμπλε δήλωσε ότι τη θέση του Στρος Καν στις διαπραγματεύσεις θα πάρει άλλος αξιωματούχος του ΔΝΤ.

«Το ΔΝΤ είναι ένας μεγάλος οργανισμός και ικανός να λειτουργήσει», είπε ο Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπ. Οικονομικών δεν απέκλεισε πρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα, αλλά παρέπεμψε στην έκθεση που καταρτίζει κάθε τρίμηνο η τρόικα και από την οποία θα κριθεί η λήψη επιπρόσθετων μέτρων. «Πρόκειται για φήμες, αλλά εάν επιβεβαιωθούν από τους αριθμούς που θα έχουμε τον Ιούνιο, τότε πρέπει να συζητήσουμε, τι πρέπει να κάνουμε», είπε ο κ. Σόιμπλε.

Σε περίπτωση όμως που αποφασιστεί πρόσθετη βοήθεια για την Ελλάδα, είπε ο κ. Σόιμπλε, «ένα κομβικό σημείο θα πρέπει να είναι ότι την ώρα που η κοινότητα των χωρών της Ευρωζώνης βοηθάει την Ελλάδα να κερδίσει χρόνο, ο ιδιωτικός τομέας αποσύρεται όλο και περισσότερο». Αυτό κατά τον κ. Σόιμπλε οδηγεί σε μετακύληση του βάρους από τους ιδιώτες στους φορολογούμενους. Για αυτό και χρειαζόμαστε εδώ μία σαφή ρύθμιση, εάν υπάρξει επιμήκυνση τότε επιμήκυνση για όλους», είπε ο κ. Σόιμπλε.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για τον Ντομινίκ Στρος Καν εδώ