Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Γερμανία έχουν συμφωνήσει ότι η Ελλάδα χρειάζεται να προχωρήσει σε «εθελοντική αναδιάρθρωση» του χρέους, σύμφωνα με το business insider που μεταφέρει πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Die Welt και του Bloomberg

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης διέψευσε οποιαδήποτε αναδιάρθρωση λέγοντας ότι καμία απόφαση δε θα ληφθεί πριν από το πόρισμα της τρόικας που επισκέπτεται αυτές τις ημέρες την Ελλάδα.

Οι πρώτες λεπτομέρειες κάνουν λόγο αύξηση του χρέους της χώρας σε σχέση με το ΑΕΠ και τονίζει ότι πλέον η ΕΕ το ΔΝΤ και η Γερμανία τάσσονται υπέρ της αναδιάρθρωσης, αλλά συναντούν τη σθεναρή αντίθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Die Welt υποστηρίζει ότι η Γαλλία είναι αντίθεση στο ενδεχόμενο, κυρίως επειδή οι τράπεζες της είναι πολύ «εκτεθειμένες» σε ελληνικά ομόλογα.

Πάντως, χθες η Άγγελα Μέρκελ είχε μία έκτακλτη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου, αλλά παραμένει άγνωστο αν κατέληξαν σε κάποιο συμπέρασμα για την Ελλάδα.