Τον προηγούμενο χρόνο αναπτύχθηκε μία συγκεκριμένη λογική σχετικά με την κρίση στην ευρωζώνη. Τις διαψεύσεις των αξιωματούχων ακολουθούσαν τα γεγονότα τα οποία συνέβαιναν. «Υπάρχει ένας υψηλός βαθμός σκεπτικισμού γύρω από τις τοποθετήσεις των αξιωματούχων», αναφέρει ο συντάκτης του BBC Γκέβιν Χιούιτ. Έτσι συνέβη και στη συνάντηση της προηγούμενης Παρασκευής. Υπήρχαν διαψεύσεις ότι η συνάντηση δεν θα γίνει. Μετά αυτή επιβεβαιώθηκε. Έπειτα, ειπώθηκε ότι συζητήθηκαν αρκετά θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα.
Εδώ και αρκετούς μήνες μεγάλος αριθμός παρατηρητών θεωρούν τη διαχείριση του ελληνικού χρέους μη βιώσιμη. Αυτή η τάση αυξάνεται δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποιο σημάδι ανάπτυξης, με εξαίρεση την τουριστική βιομηχανία. Ως συνέπεια, ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ, δήλωσε μετά τη συνάντηση της Παρασκευής ότι «σκεφτόμαστε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα επιπρόσθετο πρόγραμμα προσαρμογής».
Από την άλλη μεριά, αρκετοί πιστεύουν ότι αργά ή γρήγορα ένα μέρος του χρέους πρέπει να αναδιαρθρωθεί. «Μέχρι πριν μερικές εβδομάδες οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωναν ότι η αναδιάρθρωση δεν αποτελεί λύση. Αυτό, ωστόσο, συζητήθηκε την Παρασκευή. Παρόλα αυτά καμία απόφαση δεν πάρθηκε».