Κρίσιμες επαφές και συσκέψεις από αύριο ξεκινούν στην Αθήνα με τους επικεφαλείς της τρόικα οι οποίοι έχουν ήδη στα χέρια τους τα στοιχεία που συνέλεξε το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικα που βρίσκεται στην Αθήνα και τα οποία δεν είναι ότι καλύτερο περίμεναν.

Το ερώτημα είναι πιο είναι το νέο πλαίσιο βάσει του οποίου θα γίνουν οι συζητήσεις μετά το Λουξεμβούργο και τις εκεί εξελίξεις. Αν βάση της συζήτησης θα είναι το νέο μνημόνιο και τα νέα μέτρα που θα το συνοδεύσουν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση καμία επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει αυτά που ολόκληρη η Ευρώπη και όλα τα ειδησεογραφικά δίκτυα μεταδίδουν.

Οι εκπρόσωποι πάντως της τρόικα έρχονται με ανανεωμένη σύνθεση καθώς την θέση του Σερβάς Ντερούζ για την εκπροσώπηση της Κομισιόν στην χώρα μας έχει πάρει ο τεχνοκράτης Γερμανός οικονομολόγος Ματίας Μορς, ο οποίος μαζί με τον Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ και τον Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ θα προβούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους, τα αποτελέσματα των οποίων θα συζητηθούν στα προσεχή Eurogroup και Ecofin. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο Σερβάς Ντερούζ εξακολουθεί να έχει την υψηλή εποπτεία σχετικά με την υλοποίηση του Μνημονίου.