Πλήθος σοβαρών εκκρεμοτήτων καλείται να διευθετήσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου , και άλλοι υπουργοί με την ηγεσία της τρόικας, που καταφθάνει την Τρίτη για τον τελικό έλεγχο στην ελληνική οικονομία και τις επιδόσεις της κυβέρνησης.

Με βάση τις πρώτες αξιολογήσεις των τεχνικών κλιμακίων στην καυτή ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν ζητήματα όπως οι αποκρατικοποιήσεις, τα διορθωτικά μέτρα, οι εργασιακές σχέσεις, το πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τα «κλειστά» επαγγέλματα που δεν άνοιξαν και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, η παρουσίαση του οποίου αναβλήθηκε για ακόμη λίγες ημέρες.

Ειδικά όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση είναι ύψους 50 δις. έως το 2015 και εφόσον υλοποιηθεί, θα οδηγήσει σε μείωση του δημόσιου χρέους κατά περίπου 20 μονάδες του ΑΕΠ.
Όπως αναφέρει σήμερα η «Ναυτεμπορική», το υπουργείο Οικονομικών θα υποστηρίξει ότι έχουν ήδη οριστεί σύμβουλοι αποκρατικοποίησης για ορισμένες εταιρίες και, μέχρι τον Ιούνιο, θα οριστούν για όλα τα Project, ενώ θα τονίσει ότι το κλίμα στην ελληνική κεφαλαιαγορά, όπως έχει διαμορφωθεί στο τελευταίο διάστημα, δεν ευνοεί κινήσεις ιδιωτικοποιήσεων, αν και είναι ένα μέσο για τη βελτίωση του κλίματος.