Παραδόθηκε στις πιέσεις η Σοφοκλέους με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κάτω από το ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 1.400 μονάδων.

Με περιορισμένους όγκους συναλλαγών η εβδομάδα των παθών συνεχίζεται για το ΧΑ και μετά τη Ανάσταση καθώς τα κλιμάκια της τρόικα πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους και αναμένεται να ζητήσουν από την κυβέρνηση πρόσθετα μέτρα αλλά και να υπογραμμίσουν ότι τα πεπραγμένα υστερούν με βάσει τα συμφωνηθέντα.

Η υποχώρηση της αγοράς χαμηλότερα από τις 1.400 μονάδες επιτάχυνε την πτώση ενώ «τρομάζει» τους αναλυτές οι οποίοι φοβούνται την πυροδότηση αυτόματων εντολών πωλήσεων από μεγάλους επενδυτές και επενδυτικά funds.

Το αρνητικό κλίμα στην αγορά διαμόρφωσαν οι φήμες για επικείμενη υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο Fitch, καθώς από σημείωμα της Deutsche Bank, το οποίο επικαλούμενο δημοσκόπηση, προβλέπει την έξοδο της Eurobank και της Alpha Bank από τους δείκτες MSCI.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.387,59 μονάδες σημειώνοντας πτώση -1,79%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 86,351 εκατ. ευρώ.