Δικαστήριο του Λονδίνου δικαίωσε τον Στέλιο Χατζηιωάννου για την υπόθεση της διαφήμισης της Ryanair, που, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, δυσφήμισε τον ιδρυτή της EasyJet.

Πρόκειται για μία μακροχρόνια διένεξη μεταξύ των δύο ανταγωνιστικών εταιρειών, η οποία λήγει με την Ryanair να ζητά συγγνώμη, να πληρώνει την αποζημίωση (το ύψος της οποίας παραμένει άγνωστο) και να πληρώνει τα δικαστικά έξοδα.

Η υπόθεση αφορά ολοσέλιδες διαφημίσεις της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας σε βρετανικές εφημερίδες, που κατηγορούσαν τον Ελληνοκύπριο ιδρυτή της EasyJet ότι παραπλανά τους ταξιδιώτες στο θέμα των καθυστερήσεων και της ακρίβειας των πτήσεων.

Οι διαφημίσεις, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν επίσης στην ιστοσελίδα της Ryanair, εμφάνιζαν τον Χατζηιωάννου με επιμηκυμένη τη μύτη του σε στυλ Πινόκιο και αναφέρονταν σ’ αυτόν αποκαλώντας τον «Ο κύριος Αργήσαμε Πάλι της EasyJet».

Οι συνήγοροί του κ. Χατζηιωάννου είπαν στο δικαστήριο του Λονδίνου -που δίκαζε την αγωγή- ότι ο επικεφαλής της Ryanair κ. Μάικλ Ο’ Λίρι έκανε μια πλήρη προσφορά για τη διευθέτηση της αγωγής και αποδέχθηκε ανεπιφύλακτα ότι ο κ. Χατζηιωάννου δεν είχε πει ψέματα για το θέμα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Press Association.