Υποχώρησε κάτω από τα 123 δολάρια το βαρέλι η τιμή του μπρεντ λόγω ανησυχιών ότι τα υψηλά επίπεδα των τιμών στις διεθνείς αγορές πετρελαίου θα πλήξουν τη ζήτηση. Οι φόβοι αυτοί επισκίασαν την ανακοίνωση από τη Σαουδική Αραβία ότι έχει προχωρήσει σε μείωση της παραγωγή της.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Ιουνίου του αργού τύπου μπρεντ υποχώρησε έως και στα 122,55 δολάρια για να ανακάμψει στη συνέχεια στα 122,79 δολάρια, σημειώνοντας απώλειες 66 σεντς στο βαρέλι σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχώρησε έως και στα 108,55 δολάρια. Η τιμή του ανέκαμψε, στη συνέχεια στα 108,72 δολάρια με απώλειες 94 σεντς στο βαρέλι, σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ Αμπντάλα αλ Μπάντρι, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνάντησης υπουργών Ενέργειας ασιατικών χωρών στο Κουβέιτ, είπε ότι «τα υψηλά επίπεδα τιμών του πετρελαίου γεννούν ανησυχίες. Υπάρχει επιτίμιο κινδύνου ύψους 15 έως 20 δολαρίων» στην τιμή του βαρελιού.

Ο αλ Μπάντρι απηύθυνε έκκληση για εισαγωγή ενός «κανονιστικού πλαισίου» με στόχο την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας. Ζήτησε επίσης τη μείωση φόρων στα πετρελαιοειδή για να συγκρατηθεί η άνοδος των τιμών στις διεθνείς αγορές πετρελαίου.

Εκτίμησε, τέλος, ότι «η αγορά είναι επαρκώς τροφοδοτημένη με πετρέλαιο και η παραγωγή του ΟΠΕΚ τον Μάρτιο είναι σχεδόν στα επίπεδα του περασμένου Δεκεμβρίου, παρά το ότι μια χώρα-μέλος – η Λιβύη – δεν είναι πλέον παραγωγός αργού».