Στα αμερικανικά ομόλογα έχει επικεντρωθεί τους τελευταίους μήνες η Pimco, μεταφέροντας κεφάλαια από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, καθώς αναζητά πιο ασφαλείς τοποθετήσεις, όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.

Όπως σχολιάζει ο David Fisher, ο επικεφαλής διαχείρισης προϊόντων παγκοσμίως της Pimco, τα αμερικανικά ομόλογα και το δολάριο είναι οι βασικοί ωφελημένοι, όταν οι επενδυτές αναζητούν ασφάλεια.

Ακόμη, η Pimco συστήνει την αγορά ομολόγων στον Καναδά, την Αυστραλία, την Κίνα, τη Ν. Κορέα, τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Συνέστησε δε για ακόμη μία φορά στους επενδυτές, να αποφεύγουν τα ομόλογα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

«Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα στην οποία βρίσκει κανείς ποιότητα, ενώ το δολάριο παραμένει το πιο σημαντικό αποθεματικό νόμισμα παγκοσμίως. Το ευρώ είναι απίθανο να φτάσει σε αυτό το επίπεδο σύντομα», προσθέτει ο David Fisher.

Εκτιμά δε πως ο πληθωρισμός δεν θα αποτελέσει πρόβλημα στη Βρετανία και τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία, και αυτό το στοιχείο θα βοηθήσει τις κεντρικές τράπεζες ώστε να διατηρήσουν για κάποιο ακόμη διάστημα, τα επιτόκια σε χαμηλό επίπεδο.

Πηγή: capital.gr