Αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, κατέθεσε η εταιρεία Ναυπηγικές & Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας ΑΕ (θυγατρική της Νεώριον ΑΕ Συμετοχών) λόγω του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

Παράλληλα εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που μέχρι τη συζήτηση της αίτησης περί υπαγωγής στη διαδικασίας συνδιαλλαγής αναστέλλει τις ατομικές διώξεις των πιστωτών εις βάρος της θυγατρικής εταιρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ναυπηγικές & Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας έχει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και πρόταση αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων η πλήρης εφαρμογή των οποίων αντιμετωπίζει το πρόβλημα ρευστότητας και επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης των εν εξελίξει συμβάσεων με το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και την κατάρτιση νέων.

Άμεσα θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Ελληνικό Δημόσιο, τις πιστώτριες Τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της μέχρι τη συζήτηση της αίτησης, προκειμένου να εξομαλυνθεί η λειτουργία της.

Η υπαγωγή στο άρθρο 99 ενεργοποιεί μία διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας ένα νομικό πρόσωπο ή μία εταιρεία που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει μια πρόταση για τη ρύθμιση των οφειλών της, χωρίς να κινδυνεύει με κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων. Της δίνεται έτσι ένα χρονικό περιθώριο, κατά την διάρκεια του οποίου δεν μπορούν να γίνουν κατασχέσεις, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι οικονομικές της εκκρεμότητες.