Εμμένει στη θέση του για αποκρατικοποιήσεις και πωλήσεις ακινήτων του Δημοσίου ύψους 50 δισ. έως το 2015 ο εκπρόσωπος της ΕΕ στην τρόικα κ Σερβάς Ντερούζ.

Ο κ Ντερούζ αναφέρει σε συνέντευξή του ότι τα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα θα κάνει αποκρατικοποιήσεις 15 δισ. ευρώ και ότι τα πρώτα 5 δισ. θα προέλθουν από την πώληση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και τα υπόλοιπα 10 δισ. από εισηγμένες και μη εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο.

Διευκρινίζει ότι η κυβέρνηση θα προσδιορίσει τις εταιρείες ενώ για την τριετία 2013-2015 αναφέρει «θα πουληθούν τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και η ακίνητη περιουσία από τα οποία θα εισπραχθούν 35 δισ. ευρώ . Επίσης υπάρχει και η μη καταγεγραμμένη περιουσία την οποία δεν έχουμε υπολογίσει».

Στο επιχείρημα ότι χρηματιστηριακά δεν είναι η καλύτερη περίοδος για συμμετοχές του Δημοσίου όπως ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ, ο Ντερούζ αντιτείνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι επικερδείς και έχουν προστιθέμενη αξία. Εάν δημιουργηθούν λοιπόν οι κατάλληλες υποδομές και προσληφθούν σοβαρές επενδυτικές τράπεζες που θα παίξουν το ρόλο των συμβούλων, θα μπορούσαμε να αποκομίσουμε ένα σημαντικό κέρδος.

Για τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ ο Ντερούζ δηλώνει ότι δεν θεωρεί απαραίτητο να έχει το κράτος μετοχές τους ενώ σε ερώτηση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υποστηρίζει πως είναι θέμα της κυβέρνησης τι πρέπει να κάνει και εάν πρέπει να μειώσει τη συμμετοχή της στον τραπεζικό κλάδο.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος δηλώνει ότι είναι ξεπερασμένο σύστημα ο 13ος και 14ος μισθός αν και αναφέρει ότι «εναπόκειται στην κυβέρνηση να αποφασίσει» εάν θα δοθεί πάλι στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.