Η προσέγγιση των 1.700 μονάδων καθιστά συντηρητικότερη στις επιλογές της την Πήγασος ΑΕΠΕΥ, η οποία τονίζει ότι ίσως πλησιάζει η ώρα κατοχύρωσης κερδών από το ράλι που ξεκίνησε στις 10 Ιανουαρίου.

Η χρηματιστηριακή στο ημερήσιο σχόλιο αναφέρει ότι «η υποχώρηση των spreads και η δυναμική παρουσία αγοραστών στους κυριότερους τραπεζικούς τίτλους ήταν από τα βασικά χαρακτηριστικά της χθεσινής συνεδρίασης.

Ενδεχομένως το άνοιγμα των τιμών σήμερα να έχει συνέχεια της ροπής που καταγράφηκε στην ελληνική αγορά, ωθώντας προς την περιοχή των 1.680 μονάδων τον Γενικό Δείκτη. Τεχνικά, η διάσπαση και της εκθετικής εκδοχής του κινητού μέσου των 200 ημερών συνοδεύτηκε από επιτάχυνση και μαζική συμμετοχή τίτλων από όλο το φάσμα της κεφαλαιοποίησης.

Επισημαίνεται η προσέγγιση υπερτιμημένων περιοχών έπειτα από σημαντικό χρονικό διάστημα από τους κυριότερους ταλαντωτές, γεγονός το οποίο αυξάνει θεωρητικά το ενδεχόμενο κάποιας τοπικής διόρθωσης. Ως εκ τούτου, σε ένα ανοδικό άνοιγμα θα ήμασταν θετικοί σε ρευστοποιήσεις, οι οποίες θα πρέπει να έχουν ευρεία εφαρμογή σε όλο το μέγεθος του χαρτοφυλακίου.

Η προσέγγιση του φετινού μας στόχου (1.700 μονάδες) επιβάλει την αναδίπλωση της στρατηγικής μας σε πιο συντηρητικό βαθμό. Σε πρώτο χρόνο, θα μειώναμε αναλογικά στις θέσεις μας τον βαθμό έκθεσης στο 70% και σε δεύτερο θα εξετάζαμε επιμέρους ισχυρές αποδόσεις, οι οποίες τεχνικά χρήζουν κάποιας διόρθωσης.