Να φέρουν στο «φως» μία νέα μορφή φοροδιαφυγής κατάφεραν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στη Μύκονο. Στο «τραπέζι» βρέθηκαν πριβέ πάρτι, τα οργανώνονται σε πολυτελείς βίλες στο νησί των Ανέμων και διαφημίζονται στα social media, ως επισήμως οργανωμένα από εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων, και τα οποία διεξάγονται νόμιμα.

Ειδικότερα, με μια ειδική και λεπτομερώς σχεδιασμένη επιχείρηση, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, σε συνεργασία με αστυνομικούς, έκαναν έφοδο σε βίλα, στο Πυργί, στη Μύκονο.

Είχαν δώσει ο καθένας από 300 ευρώ

Όπως κατάλαβαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ η γαλλική εταιρεία είχε νοικιάσει τον χώρο για να διοργανώσει πάρτι, με διάσημο DJ, ο οποίος και σταμάτησε την μουσική και έφυγε από τον χώρο, μόλις είδε τους ελεγκτές.

Όσοι βρίσκονταν εκεί, είχαν καταβάλει 300 ευρώ έκαστος, ποσό το οποίο τους εξασφάλιζε πρόσβαση τόσο στον χώρο, όσο και στο bar και τον μπουφέ του πάρτι.

Η εταιρεία που διοργάνωνε το πάρτι δεν είχε δηλώσει την έναρξη της δραστηριότητάς της και ουδείς πελάτης είχε λάβει απόδειξη, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 50.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή είχαν κοπεί τιμολόγια ούτε για την ενοικίαση των ηχητικών εγκαταστάσεων- ποσό άνω των 5.000 ευρώ- ενώ αντίστοιχες φορολογικές παραβάσεις καταγράφηκαν και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες, όπως κάβα, catering, φύλαξη, κ.λπ.

Oι διοργανωτές, όσο και το σύνολο των προμηθευτών του πάρτι, θα πληρώσουν τα πρόστιμα που τους αναλογούν, και θα ελεγχθούν σε βάθος πενταετίας, δεδομένου ότι οι ελεγκτές εκτιμούν πως αυτό έχει γίνει κατ’ εξακολούθηση.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση της ΑΑΔΕ στη Μύκονο

Πηγή: ΑΠΕ