Στην καλύτερη θέση μεταξύ των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών βρίσκεται η Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με τη Moody’s, μετά την υποβάθμιση των τραπεζών που ακολούθησε την υποβάθμιση της πιστοληπτικής διαβάθμισης της χώρας μας σε Ba1 από A3 (4 βαθμίδες).

Ειδικότερα, η Τράπεζα Κύπρου είναι η μόνη που αξιολογείται από την Moody’s με -C (που σημαίνει χρηματοοικονομική επάρκεια).

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η κυπριακή τράπεζα και όσον αφορά την «Βαθμολόγηση Βραχυπρόθεσμων Καταθέσεων», με P-2 (Εκδότες με διαβάθμιση Prime-2 έχουν ισχυρή ικανότητα να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα) καθώς και στη βαθμολόγηση με βάση το κριτήριο Μακροχρόνιες Αξιολογήσεις Καταθέσεων.

Εν τω μεταξύ, με επιστολή της προς το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και το Χρηματιστήριο Αθηνών, η Τράπεζα Κύπρου γνωστοποιεί ότι το επιτόκιο των Χρεογράφων που διαπραγματεύονται στο με κωδικούς BCCB/ΤΡΚΜΧ και BOCB1/ΚΥΠΡΟ1 αντίστοιχα και θα ισχύει για την περίοδο από 01/07/2010 μέχρι 31/12/2010 αναθεωρήθηκε και ανέρχεται σε 2,039% (Επιτόκιο Euribor 6-μηνών 1,039% συν περιθώριο 1%).