Η ακρίβεια στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια «ροκανίζει» όλο και περισσότερο μέρες το εισόδημά μας, αλλά και επηρεάζει άμεσα και τις διακοπές μας, μ’ ένα μείζον έξοδο να είναι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

O Γεν. Διευθυντής Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), Λευτέρης Κιοσές, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την ακρίβεια στα πακέτα διακοπών.

Η ακρίβεια «ψαλιδίζει« τις δαπάνες των Ελλήνων, οι οποίοι, σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών), «κόβουν» από παντού για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο κόστος διαβίωσης.

Οι διακοπές είναι το πρώτο από αυτά.

Οι μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις

+19,7% αεροπορικά εισιτήρια

+12,7% πακέτο διακοπών

+12% ξενοδοχεία

Για το κόστος των διακοπών μίλησε ο κ. Κιοσές.

«Όταν πηγαίνουν πολλά άτομα μαζί κάπου αυτό προφανώς διαφοροποιεί τις τιμές. Οι μικρότερες ηλικίες έχουν διαφορετικούς τρόπους διακοπών και διαφορετικές ανάγκες και προσέγγιση. Ιούνιο – Ιούλιο – Σεπτέμβριο όπως γνωρίζουμε ότι είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με τον Αύγουστο. Είναι καλή εποχή για να κάνει κάποιος διακοπές. Αν κάποιος θέλει να πάει διακοπές σε έναν δημοφιλή προορισμό, δύσκολα θα τα βγάλει πέρα με κάτω από 2.000 ευρώ συνολικά. Σε όχι δημοφιλείς προορισμούς είναι καλύτερα. Κυκλάδες και Δωδεκάνησα είναι πιο ακριβά. Πολλοί επιλέγουν και την ηπειρωτική Ελλάδα, για να αποφύγουν το κόστος των ακτοπλοϊκών. Επίσης υπάρχει μία στροφή και στα εξοχικά», είπε χαρακτηριστικά.