Σε βασικό πόλο έλξης των επισκεπτών από τη Σερβία εξελίσσεται η Πρέβεζα, με τη ζήτηση να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Όπως τονίζει μάλιστα ο αντιδήμαρχος τουρισμού της Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός, με αφορμή πρόσφατο ταξίδι εξοικείωσης Σέρβων δημοσιογράφων στον εν λόγω προορισμό της Ηπείρου, που διοργάνωσε η CK Strategies, οι τουριστικές ροές από τη Σερβία προς την Ελλάδα αυξήθηκαν 15% το 2023, ενώ τα μηνύματα και για το 2024 είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Το μεσογειακό κλίμα, οι πανέμορφες παραλίες, το πλούσιο πολιτισμικό απόθεμα της περιοχής αλλά και η κουλτούρα φιλοξενίας αποτελούν παράγοντες που έλκουν τους Σέρβους στην Πρέβεζα. Απόρροια του ταξιδιού, ήταν η άμεση προβολή της Πρέβεζας στην Σερβία, καθώς οι δημοσιογράφοι, έχοντας άμεση εμπειρία από την περιοχή, παρουσίασαν με αυθεντικό τρόπο την ομορφιά, την κουλτούρα, την γαστρονομία και τις δραστηριότητες που προσφέρει η περιοχή.

Η Πρέβεζα, χτισμένη στην είσοδο του Αμβρακικού Κόλπου, είναι μια πόλη με μακρά και πλούσια ιστορία. Ιδρύθηκε στη θέση της αρχαίας Βερενίκης από τον βασιλιά της Ηπείρου Πύρρο το 290 π.Χ. και αναδείχθηκε σε σημαντικό οικιστικό κέντρο στα τέλη του 11ου αιώνα, μετά την ερήμωση της αρχαίας Νικόπολης. Η στρατηγική της θέση την έκανε στόχο πολλών κατακτητών μέχρι την τελική ενσωμάτωσή της στο ελληνικό κράτος το 1912.

Απέχει περίπου 360 χλμ. βορειοδυτικά από την Αθήνα μέσω της διαδρομής Ρίου-Αντιρρίου και περίπου 350 χλμ. νοτιοδυτικά από τη Θεσσαλονίκη μέσω των Ιωαννίνων, Κοζάνης και Βέροιας. Η Πρέβεζα ξεχωρίζει για τα όμορφα τοπία της, την καταπράσινη φύση και τις μαγευτικές παραλίες της. Η πλούσια ιστορία της αποτυπώνεται στα πολυάριθμα μνημεία που στολίζουν την πόλη. Μια βόλτα στο λιμάνι και το ιστορικό κέντρο με τα παραδοσιακά κτίρια είναι απαραίτητη για κάθε επισκέπτη. Ο παραλιακός πεζόδρομος, που θυμίζει νησί, προσφέρει στιγμές χαλάρωσης, ενώ τα γραφικά ταβερνάκια και καφενεία στα πλακόστρωτα δρομάκια προσφέρουν γευστικές εμπειρίες με ντόπιες λιχουδιές.