Ηχηρό ράπισμα στην οικονομία της χώρας μας αποτελεί η διαφαινόμενη αποχώρηση της γνωστής γαλλικής αλυσίδας FNAC από την Ελλάδα. Πρόκειται για την πρώτη αποχώρηση πολυεθνικού σχήματος εδώ και καιρό, λόγω της κρίσης και της χαμηλής αποδοχής που το ελληνικό κοινό επιφύλαξε στο σχήμα.

Ο λόγος δηλαδή για ένα ακόμη θύμα της μεγάλης κρίσης που η Ελλάδα βιώνει εξαιτίας των δημοσιονομικών της προβλημάτων. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ελλάδα, μεταβιβάζοντας τα δυο της καταστήματα σε Γλυφάδα και Μαρούσι (στο The Mall) στην ανταγωνίστριά της Public.

Για την τύχη του τρίτου και νεότερου καταστήματός της στο Μοναστηράκι (τα εγκαίνια του πραγματοποιήθηκαν μόλις πριν από λίγους μήνες) κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί. Η Public με τη σειρά της δεσμεύθηκε πως δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού, διατηρώντας έτσι τους υπαλλήλους στις θέσεις τους.

Στην Ελλάδα, η FNAC ήρθε το 2005 σε joint venture με τον Όμιλο Μαρινόπουλου. Η εταιρεία σκόπευε να επενδύσει έως 30 εκατ. ευρώ προκειμένου να ανοίξει νέα καταστήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την επαρχία (Πάτρα, Ιωάννινα ή Λάρισα) τα επόμενα χρόνια.